Turnir "Igrajmo za retke"

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije će tokom trajanja X kongresa UPPS-a na Kopaoniku, od 21. do 23. aprila, u hotelu Gorski, organizovati turnir pod nazivom „Igrajmo za retke“.  Učesnici kongresa će kroz predavanja, druženja, ali i sportskih igara pokušati da podignu svest o značaju skrininga, prevencije i pravovremenog lečenja osoba koje boluju od neke retke bolesti. Svako od učesnika turnira će nositi majicu (ili dres) sa imenom jedne od retkih bolesti i na taj način pokazati da retke bolesti možda jesu retke, ali nisu nepoznate i nevidljive.

Cilj turnira je da se kroz druženje podigne nivo svesti, znanja i informacija o ovim bolestima, kao i da se  dodatno animiraju društveno odgovorni pojedinci i kompanije da podrže ovu akciju i prepoznaju njen potencijal. Sakupljen novac biće uplaćen za lečenje dece sa retkim bolestima.

Učešće na turniru mogu prijaviti svi učesnici X Kongresa UPPS-a: lekari, stomatolozi, farmaceuti, zdravstveni radnici, studenti i gosti.

Dostupni sportovi: pikado, streličarstvo, stoni tenis, plivanje.

Kompanije koje se odazovu pozivu biće promovisane štampanjem logoa na dresovima jednog od timova, na sajtu X kongresa UPPS-a, na zvaničnoj web stranici UPPS-a, kao i putem društvenih mreža.

Najbolje očekuju nagrade.

Čekamo i tebe. Prijavi se ovde