Nastavak novogodišnje akcije 🎁 „PUNI VREĆU, DELI SREĆU”. 🎁 28.01.2023.

Nakon Božićne liturgije i liturgije na Savindan, u manastiru Lipovac, naši paketići su podeljeni mališanima.

Veliku zahvalnost dugujemo firmi „Smile” i njihovoj donaciji, ali i svim ljudima koji su doprineli da naša deca osete da neko misli na njih i da im šalje pregršt lepih misli i želja. 🍀

Privilegija je pokloniti, hvala! ❤️

SVETSKI DAN RETKIH BOLESTI 28.02.2022.

Članovi radne grupe za mlade obeležili su svetski dan retkih bolesti u TC Delta u Nišu.

Deljenjem flajera i razgovorom sa prolaznicima podigli su svest o retkim bolestima. Poenta obeležavanja ovog datuma je podizanje svesti o tome da postoje oni koji su drugačiji, ali ne i manje važni. Takođe, na štandu Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije, bio je i jedan deo koji je bio najzanimljiviji za našu najmlađu populaciju. Članovi radne grupe za mlade, šarenim bojama bojili su dlanove naših mališana, koji su potom ostavljali otisak na Drvetu „RETKE BOLESTI“. Na takav način su i naši najmlađi pružili podršku obolelima od retkih bolesti.

RETKIH JE MNOGO!

RETKI SU VAŽNI!

Podrži, i ne diskriminiši!

Vaš UPPS

SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Članovi radne grupe za mlade Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije – UPPS zajedno sa volonterima IFMSA – LK NIŠ, obeležili su SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA.

4. februar obeležava se širom sveta kao Svetski dan borbe protiv raka. Ovaj datum je značajan kao podsetnik na to da treba da vodimo računa o svom zdravlju i da je prevencija najvažnija u cilju pravovremenog otkrivanja i lečenja malignih bolesti.

Povećano opterećenje rakom je posledica nekoliko faktora, od kojih su najznačajniji, ukupan porast stanovništva i produženo očekivano trajanje života, ali i promena učestalosti određenih faktora rizika raka povezanih sa socijalnim i ekonomskim razvojem.Po smrtnosti Srbija zauzima nezavidno drugo mesto u Evropi. Maligni tumori, posle bolesti srca i krvnih sudova, predstavljaju najčešći uzrok obolevanja i umiranja.

Zbog toga su naši članovi radne grupe za mlade sa volonterima IFMSA – LK NIŠ, ukazali gradjanima Niša koliko su preventivni pregledi zapravo bitni, uz to sui m ukazali I na mere prevencije I zdraviji način života.

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka zapravo je pomoć i podrška ljudima koji se bore u najvećoj bitci koja je svetskih razmera. Svi oni su borci koji zaslužuju medalju za hrabrost!

NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA

Članovi radne grupe za mlade Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije zajedno sa volonterima IFMSA-Niš obeležili su Nacionalni dan bez duvanskog dima u centru Niša.

Delili su flajere i sa građanima Nisa razovarali o štetnosti duvanskog dima.

OBOJI SVET ŠARENIM BOJAMA – NACRTAJ OSMEH MALENIM HEROJIMA

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije organizovalo je humanitarni likovni konkurs „OBOJI SVET ŠARENIM BOJAMA, NACRTAJ OSMEH MALENIM HEROJIMA“ sa ciljem da prikupi novćana sredstva za lečenje Dorotee, i da obeleži svetski dan dece obolele od raka.

Na adresu udruženja stiglo je preko 100 fenomenalnih radova. U samom konkursu očestvovale su osnovne i srednje škole iz čitave Srbije.

HUMANITARNA AKCIJA ,,SVI SMO MI DEDA MRAZ”

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije organizovalo je  humanitarnu akciju „SVI SMO MI DEDA MRAZ“.

Prikupljeno je 126 paketića, koji su podeljeni u SO OS Carica Jelena, kao i u domu za nezbrinutu decu i omladinu „Duško Radović“.

UPPS je sredstva za paketiće prikupilo postavljanjem humanitarnih kutija na preko 30 lokacija, kako u Nišu, tako i u Prokuplju, Subotici i Požarevcu. Takođe humanitarnu akciju podržali su i mnogi pojedinci.

HUMANITARNA AKCIJA ,,BUDI I TI DEDA MRAZ”

Članovi radne grupe za mlade Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije organizovali su humanitarnu akciju ,,BUDI I TI DEDA MRAZ”.

Podelili su 40 paketića u OŠ SO Carica Jelena u Nišu. Đaci iz škole su im pripremili priredbu dobrodošlice. Đaci ali i članovi radne grupe za mlade izašli su puni utisaka.

LIKOVNI KONKURS ZDRAVLJE I SPORT

Clanovi radne grupe za mlade Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije organizovali su likovni konkurs ,,ZDRAVLJE I SPORT”. Na taj način podstakli su mališane da razmišljaju o sportu i zdravijem načinu života.

Mališani su svoje misli i kreativnost pokazli na papiru.

ZDRAVA HRANA UVEK ODABRANA

Članovi radne grupe za mlade Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije održali su predavanje ZDRAVA HRANA UVEK ODABRANA.

Razgovarali su sa mališanima o tome koliko je zdrava ishrana bitna i obeležili su svetski dan dijabetesa.

SVETSKI DAN SRCA

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije obeležilo je SVETSKI DAN SRCA u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

Delili su flajere, razgovarali sa građanima Niša o prevenciji srčanih bolesti ali su i  crtali radove sa mališanima koje su kasnije podelili i na takav način obradovali dečicu na Dečijoj Internoj klinici u Nišu.

MANIFESTACIJA ,,SPORTFEST MEDIJANA”

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije prisustvovalo je manifestaciji „Sporfest Medijana“ koja se odrzava u Nisu.

Manifestacija je održana 23.09.2019.

VRATIMO DECU NA ŠKOLSKE TERENE

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije organizovalo je akciju VRATIMO DECU NA ŠKOLSKE TERENE u niškoj Tvrđavi, promovišući zdrave načine života edukacijom mladih.

PREDAVANJA DR ALEKSANDERA FINKA

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije organizovalo je predavanje na temu Neuronauke i veštačka intaligencija, kao i Kosmologija Interstellar – Da li smo sami u svemiru? Predavanja je održao dr Aleksander Fink.

UPOZNAJ DIJABETES PREUZMI KONTROLU

Članovi radne grupe za mlade Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije održali su predavanje UPOZNAJ DIJABETES PREUZMI KONTROLU, na takav način su približili dijabetes i mere prevencije mališanima iz osnovne skole OS Vožd Karađorđe u Nišu.

LIKOVNI KONKURS MALI CRTAČI ŠTA ZDRAVLJE VAMA ZAPRAVO ZNAČI

Članovi radne grupe za mlade Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije organizovali su likovni konkurs ,,MALI CRTAČI ŠTA ZDRAVLJE VAMA ZAPRAVO ZNAČI”.

Na takav način podstakli su mališane da razmišljaju o zdravlju. Mališani su svoje misli i kreativnost pokazli na papiru.

Svetski dan borbe protiv dijabetesa - 14.11.2016.

Prof. dr Ljiljana Šaranac govori o dijabetesu, povodom svetskog dana dijabetesa

World hearth Day - 29.9.2016.

Svetski dan srca obelezen je 29.09.2016. A u videu možete videti kako je UPPS to obeležio.